Bel ons op: +32(0)610327188

Pompoenfestijn

Culinair Pompoen Festijn
3 & 4 september 2016
Van: 10.00u - 17.00u


Culinair proeven

Hier zie je chefkok Jurgen bezig met het bereiden van zijn pompoencroque. Alle mensen kunnen gratis proeven van deze lekkernij. Mensen willen dit ook thuis doen dus liggen er gratis recepten bij. Overal op het terrein zijn er meer als 10 proeverijen.

Animatie

Op het terrein zijn er meerdere kraampjes aanwezig die van alles maken en creëren met pompoenen. Maar er is ook genoeg animatie voor jong en oud. Zo zie je hier het pompoen boogschieten dat door vele mensen toch even getest wordt.

Winkel

In de winkel vindt u alles omtrendt de pompoen. Er staan prachtige creaties en gevulde manden met pompoenproducten. Annette zorgt voor de goede animatie en help iedereen super goed. Vb iemand maakt van een lagnaria een lamp.

Rondleidingen

De gehele dag door worden er professionele rondleidingen gegeven door Johan. Hier kom je te weten hoe de teelt in elkaar zit en wat er allemaal te doen is met die pompoen. Ook gaat er een tractortje door het veld waar u met mee kunt rijden.

Catering

Deze wordt verzorgt door eigen familie. Er is natuurlijk pompoensoep te verkrijgen maar ook heerlijke eigengebakken pompoencake. Komend jaar zijn er ook pompoenfrietjes voor u aanwezig. Smullen maar 😉

Leuk dagje uit

De mensen lopen op het gemakje tussen de pompoenen en maken een creatie voor hun thuis. Er zijn grote pompoenen maar ook kleine sierkallebasjes in alle maten en formaten of verschillende kleurtjes. Soms te veel keus om snel te kiezen;)

 

Culinair Pompoenfestijn 2016


Deze dagen valt er bijzonder veel te beleven bij het culinaire pompoenfestijn in IJzendijke. De bezoekers krijgen die dag niet alleen informatie maar ook meer dan 400 soorten pompoenen en kallebassen te zien, een deskundige geeft rondleidingen op het pompoenveld en in de kas waar alle exoten hangen. En natuurlijk niet het culinaire gedeelte vergeten, men kan de gehele dag weer gratis proeven van de nieuwe recepten. Ook zijn er verschillende pompoenrecepten te bekomen die de afgelopen jaren hier bereid zijn. Dit jaar zijn natuurlijk ook weer onze pompoenproducten verkrijgbaar. De pompoentripel, pompoenlikeur, pompoenjam, enz. En met trots willen we ook onze 2 nieuwe producten presenteren. Ben je benieuwd?
Kom dan maar eens proeven. Er valt op het pompoenfestijn nog veel meer te beleven. Zo komen er ongeveer 10 hobbyisten die hun kunsten vertonen. O.a., pumpkin carving , pompoen schilderen , cub cakes, pompoenzalf en nog veel meer. Deze dagen komt er een chefkok die speciale pompoengerecht maakt, wat dit is kom zelf een kijkje nemen.
Voor de kinderen is er een leuke creatieve puzzel- en doe-tocht waar ze gratis aan mee mogen doen
.
Hierin kunnen ze o.a., boerengolf en pompoenpieken. Maar ook voor de mannen wordt gezorgd, Deze mogen een keer proberen bij het pompoen boogschieten. Wie kan er een raken of meerdere.
Zelfs muziek op pompoeninstrumenten zijn aanwezig de CAPOEIRA groep uit Gent.
Dit jaar hebben we de pompoenpers en verse bolletjes kaas met pompoenpitten.
Begin oktober gaan de workshops weer van start deze zal al voor u gereed staan. De winkel en Deco shop is omgebouwd in een heuse Halloween sfeer, hier vindt u vele snuisterijen en natuurlijk prachtige pompoencreatie`s en droogstukken. De verkoop van pompoenen loopt, zoals altijd , door tot aan november (HALLOWEEN).
Dus al met al: eten, drinken, kijken en vooral genieten bij:
De Heidebloem, Watervlietseweg 15, 4515 SC IJzendijke.
Tel. 06-10327188
[email protected]
(langs de weg van IJzendijke naar Watervliet/N679 bij de Belgische grens)

 

Kom dus zeker gezellig een kijkje nemen. Gratis parkeren
Toegang € 4,50 (incl. gratis consumptie). Kinderen t/m 12 jaar gratis. Bij slecht weer is alles binnen.

Cadeau Shop openingsuren:

Maandag: Gesloten.
Dinsdag: 13:00 - 18:00.
Woensdag: 13:00 - 18:00.
Donderdag: 13:00 - 18:00..
Vrijdag: 10:00 - 18:00.
Zaterdag: 10:00 - 18:00.
Zondag: Gesloten.
Openweekend 10 & 11 dec 10 tot 18u

Google Map

Nieuws

Adres

De Heidebloem
Watervlietseweg 15
4515 SC IJzendijke
Phone: +31(0)610327188
Website: http://www.deheidebloem-charlotte.nl/
Email: [email protected]